vrijdag 15 mei 2015

Vallen & opstaan

Iedereen valt wel eens van zijn paard.Dat is helemaal niet erg, maar soms kan het pijn doen of durf je daarna niet meer op je paard. Daarom ga ik een paar tips geven.

Wanneer je van je paard bent gevallen is het heel belangrijk dat je direct weer opstapt en weer veder rijd, als dat natuurlijk kan. Zo heb je geen tijd om na te denk wat er is gebeurt. Als je meteen weer veder rijd verkom je dat je misschien een beetje bang wordt.
Wat kan je doen als je toch bang bent geworden? Ten eerste is het goed als dat je goede bescherming draagt, cap en eventuele een bodyprotector. Dat heeft je iets meer vertrouwen. Het is ook belangrijk dat je goede begeleiding hebt. Stel dat je dan toch nog een keer gevallen bent, kan die vertellen waardoor het nou komt dat je er af bent gevallen. Hoe je dat de volgende keer kan verkomen. Veder is het belangrijk dat je veel leert over paarden en hun gedrag. Dat je kunt begrijpen waarom die er vandoor ging, waarom die jou eraf gooide.

Als je nog steeds heel bang bent kan je aan je begeleider vragen. Of ze je paard even aan de longeertouw wil doen. Dan ga je er eerst op zitten en een klein rondje stappen. Langzame hand kan je dan ook draf proberen. Daarkan je een groter rondje maken. Misschien dat je daarna al weer los durft. Door het longeertouw heb je toch weer wat zelfvertrouwen gekregen.

Ben jij wel eens van je paard of pony afgevallen? Laat het weten in de reacties.

xx
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten